11 Ekim 2017 Çarşamba

A'dan Z'ye Datça Tatili - Datça Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Datça Gece Hayatı

Muğla’daki diğer sahil kentlerine nazaran daha sessiz bir ortam sunuyor, Datça Gündüzün dinginliği ve kendine özgü sesi gecede devam ediyor. Telaşsız yürüyüşler, balıkçıların sesleri yerini kadeh seslerine, yavaş ezgilere ve yakamozlara bırakıyor. Datça gece hayatı, kendinizi dinlemek ve aynı zamanda hoş vakit geçirmek peşindeyseniz size iyi gelecek.

Antik Cafe Bar

Can Yücel Sokak, Eski Datça’da otantik bir mekân, Antik Cafe Bar. Sahipleri de oldukça sıcakkanlı insanlar. Barda hoş bir canlı müzik eşliğinde içkilerinizi yudumlarken, bar sahiplerinin kendi elleriyle hazırladığı sanat eserlerini de keşfe çıkabilirsiniz.

Hüsnü’nün Yeri

Datça’da çok fazla meyhaneyle karşılaşacaksınız ama bunların en ünlüsü Hüsnü’nün Yeri. Sahilde, denizle baş başa vakit geçirebileceğiniz mekândaki bol meze çeşitlerinden deneyebildiğiniz kadar deneyin. Yeni açılan ama kökleri çok eskiye dayanan meyhanede sabah erken saatlerde kahvaltı da yapabilirsiniz.

Eclipse Cafe Bar

Eğlencenin en hareketli geçtiği yer olarak bilinen Eclipse, Datça’nın en eski barıymış. Alternatif müzik arayışınızı karşılayacak barda canlı müzik keyfini de yaşayabilirsiniz.

Dadyadost Kültür Sanat Evi

Dadyadost, geçtiğimiz yıllarda açılan yeni bir yer, ama ünü giderek yayılıyor. Sanat evi olarak kurulan mekânda ünlü sanatçıların dinletileri, sergiler, atölye çalışmaları, film gösterileri gibi kültür sanat etkinliklerine katılma fırsatı bulacaksınız.

Roll Coffee House

İsminin coffee house olduğuna bakmayın, burada sadece kahve servisi yapılmıyor. Canlı müzik olmasa da kaliteli müzik yayınının yanında deneyebileceğiniz onlarca çeşit ülke biraları bulacaksınız. Datça Limanı’nı ayaklarınızın altına seren Roll Coffee House küçük kütüphanesi ve yetenekli ev sahipleriyle sizi ağırlamayı bekliyor.

Coop Datça

Bir ayağı da İstanbul’da bulunan mekân alternatif müzik sevenlerin uğramak isteyeceği yerlerden biri. Coop’ta neredeyse her gün canlı performans, dans gösterileri ve konserler düzenleniyor ve etkinlikler eğlence konusunda birbiriyle yarışacak düzeyde.

Naif gece hayatı sevenlerdenseniz Datça’ya gitmeyi daha fazla ertelemeyin. Ama önce otobüs veya uçak seçeneklerini değerlendirmek için https://www.biletbayi.com‘a bir göz atmaya ne dersiniz?

Datça Alışveriş Noktaları

Muğla’nın gözde tatil merkezlerinden Datça’da ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek, bölgeye özgü hediyelik eşyalar bulabilecek pek çok yer göreceksiniz.

Şehrin çiçeklerle kaplı, dar sokaklarında gezinirken karşınıza çıkabilecek, ilginizi çekecek Datça alışveriş noktaları hem hesaplı hem de çok çeşitli ürünler sunuyor.

Datça Pazarı

Datça merkezde, cumartesi pazarı diye bilinen pazar, cuma öğleden sonra kurulmaya başlıyor. Meyve-sebze, taze Ege otları, züccaciye eşyaları, el sanatı ürünleri bulabileceğiniz pazardan Datça’nın ünlü bademini de almayı unutmayın.

Datça Bit Pazarı

Her ayın son Pazar günü, Datça Kapalı Halk Pazarı alanında bitpazarı açılıyor. Tezgâhlarda ikinci el eşyaların yanında ihtiyacınıza yönelik pek çok ürün de bulabilirsiniz. Üstelik satış rezervasyonu yapıp kendi tezgâhınızda, siz de eşyalarınızı satabiliyorsunuz.

Oda Sanat

Datça’da yaşayan bir sanatçının açtığı mekânda satılan ve sergilenen ürünlerin çoğu kendi tasarımlarıymış. Kıyafetten takılara, hediyelik eşyadan çantalara kadar her şeyi bulabileceğiniz Oda Sanat’ın her köşesine ne kadar emek harcandığını siz de göreceksiniz.

Datça Düşler Evi

İstanbul merkezli bir oluşum tarafından kurulmuş Datça Düşler Evi’nde bölgeye özgü farklı tasarımlar bulabilirsiniz. Ayrıca “Üretiyoruz, mutluyuz.” sloganıyla, bünyesinde atölye çalışmaları ve kurslar da veriliyor.

Caria Silk

Şal, fular, peştamal, bornoz gibi ipek ürünler bulabileceğiniz mekânda her şey el tezgâhlarında üretiliyor. Ürünlerin dokusunu ve yumuşaklığını hissettiğinizde kalitesini de anlayacaksınız. Datça’ya yerleşen bir çiftin sahibi olduğu Caria Silk’in kendine özgü havasını da çok seveceğinizden eminiz.

Datça’ya Nasıl Gidilir?

Datça, sakin bir tatilin peşine düştüyseniz ilk rotanızı çevireceğiniz yerlerin başındadır.Temiz ve kendine özgü koyları, ılık havası ve sessiz limanıyla Datça’ya nasıl gidilir, en kolay yol nedir, gelin beraber bakalım.


Datça

Datça’ya gitmek için tercih edebileceğiniz en hızlı yol, elbette ki hava yoluyla ulaşımdır. İsteğinize göre Bodrum Havaalanı’na ya da Dalaman Havaalanı’na iniş yapıp Datça otobüslerine geçebilirsiniz. Dalaman’dan sonra Marmaris’e kadar servislerle gidebilirsiniz. Bodrum konum olarak size rahatlık sağlayacaktır ve feribotla Datça sadece 2 saat sürüyor.

Hangi havaalanını seçeceğinize karar veremediyseniz, size seçtiğimiz en uygun Bodrum ve Dalaman seferleri için şehirlerin üzerine tıklamanız yeterli.

Kara yolunu seçmek isterseniz farklı otobüs firmalarını değerlendirip Muğla’ya veya Bodrum’a yolculuğa başlayabilirsiniz. Muğla’dan sonra Datça’ya ulaşımınız oldukça kolay olacaktır ve kalan yolculuğunuz yaklaşık 2 saat sürecektir.

En uygun otobüs firmalarını karşılaştırmak için buraya bakabilirsiniz.Özel aracınızla gitmeyi planlıyorsanız yolculuğunuzun ne kadar süreceğini kalkış ve varış noktalarınızı aşağıya yazarak öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder