11 Ekim 2017 Çarşamba

A'dan Z'ye Kazablanka Tatili - Kazablanka Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler

Kazablanka, çoğu civarda havaalanı olmayan şehirler için bir geçiş noktası olarak değerlendirilmektedir. Bu da şehre birçok ziyaretçinin gelmesini sağlamaktadır. İnsanlar Kazablanka’ya gelmişken bu şehri de tanımak ve gezmek istemektedir.

Şehrin eskiyi ve yeniyi çok iyi bir şekilde sentezleyerek ziyaretçilerine sunması da şehri cazip kılan detaylardan. Sizler için hazırladığımız Kazablanka gezilecek yerler listemizde bu keyifli şehirde görmeniz gereken yerleri listeledik.

Kazablanka Gezilecek Yerler

1. II. Hasan Camii

210 metre yüksekliğindeki minaresi ve süslemeleriyle dikkat çeken II. Hasan Camii, şehrin en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Caminin en önemli özelliklerinden biri ise okyanusun üzerinde bir çıkıntı üzerine inşa edilmesidir.

2. Abderrahman Slaoui Müzesi

Faslı ünlü iş adamı Abderrahman Slaoui’nun evinde 2012 yılında açılan müzede başta seramik eserler olmak üzere pek çok sanat eseri sergilenmektedir. Müze içince eserlerle ilgili çeşitli dillerde bilgilendirmeler de bulunmaktadır.

3. Aziz John Kilisesi

1906 yılında inşa edilen kilise, günümüzde hala aktif olarak kullanılmaktadır. Vaktiniz varsa Kazablanka gezilecek yerler listenize bu özel kiliseyi de ekleyebilirsiniz.

4. V. Muhammed Meydanı

Etrafında pek çok tarihi binanın konumlandığı V. Muhammed Meydanı, şehrin önemli ziyaret duraklarından biri olarak kabul ediliyor.

5. Kraliyet Sarayı

Kraliyet ailesinin yaşadığı Kraliyet Sarayı şehirdeki en görkemli yapılar arasında bulunuyor. Bazı önemli etkinliklerin gerçekleştirildiği saray, mimarisi ile göz dolduruyor.

6. Eski Medina

Kazablanka’nın eski yerleşim yerlerinin bulunduğu Eski Medina bölgesinde gerçekleştireceğiniz nostaljik turda şehrin otantik havasını soluyarak, eski pazarlarda alışveriş yapma şansını yakalayabilirsiniz.

7. Casablanca Katedrali

1930 yılında art deco, mauresque ve neo-gotik tarzlarının izlerini taşıyarak inşa edilen katedral 1956 yılına kadar ibadet için kullanılmıştır. Günümüzde özel gösteriler ve davetler için kullanılan katedralin çatısında ise ziyaretçileri oldukça güzel bir Kazablanka manzarası bekliyor.

8. Ain Diab Sahili

Kazablanka’ya geldiğinizde yüzme keyfi yapmak ve suyun tadını çıkarmak istiyorsanız Ain Diab Sahili‘ni Kazablanka gezilecek yerler listenize dahil edebilirsiniz. Sahilde bulunan pek çok cafe ve restoranı değerlendirerek arkadaşlarınızla çok keyifli bir şekilde vakit geçirme olanağına sahip olabilirsiniz.

Siz de Kazablanka’yı ziyaret etmek ve Kazablanka gezilecek yerler listesindeki yerleri yakından görmek için ucuz uçak bileti seçeneklerine göz atarak biletinizi avantajlı fiyatlardan satın alma şansına sahip olabilirsiniz.Casablanca filmi sanılanın aksine bu şehirde çekilmemiştir. Ancak film her ne kadar Hollywood Stüdyoları’nda çekilmiş olsa da şehrin tanınmasında önemli rol almıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder