11 Ekim 2017 Çarşamba

Ölüdeniz Tatili - Ölüdeniz Hakkında Mutlak Bilinmesi Gerekenler

Bu yazımızda sizlere Ölüdeniz hakkında bilgiler vereceğiz.Fethiye ilçesinin ün kazanmasında en çok rol oynayan yerlerinden birisi Ölüdeniz’dir. Bir çok kişi ismininin nerden geldiğini ve nasıl bi yer olduğu hakkında bilgi arayışına girmiştir.

Fethiye’ye 14 kilometre uzaklıkta bulunan Ölüdeniz çamlar arasında uzun yolun sonunda mavi ve durgun suyu olan deniz sizi bekliyor olacak.

Çevresinde dağlar bulunması nedeniyle suyu durgun olan deniz Ölüdeniz ismini almıştır ancak hakkında bir çkok rivayet ve uydurma hikayeler bulunmaktadır. Tatilcilerin gözde mekanlarından olan Ölüdeniz ılık suyu ve upuzun kumsalı ile tüm güzelliklerini gözler önüne sergiliyor.

Ölüdeniz 2006 senesinde %82 oy alarak dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Likyalılar döneminde güneş ve ışık olarak adlandırılan deniz, ortaçağda ise uzak diyar olarak adlandırılmıştır. Belcekız ve kumburnu olarak iki bölgesi adlandırılmaktadır.

Suyun durgun olduğu ve Ölüdenize ismini veren kısım Kumburnu’dur. Tatilcilerin özellikle merak edip belli ücret karşılığında kumsalında oturup yüzebilcekleri kısımdır. Belcekız tarafı ise büyük dalgalar ve daha çok güneşlenmek için tatilcilerin kullandığı kısmıdır ve ücretsizdir.

Ölüdenize Nasıl Gidersiniz?

Havayolu, karayolu, ve deniz yolunda rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Fethiye’ye yakın ilçelerden birisi olan Dalamana uçakla gelerek minibüs aracılığla ölüdenize ulaşım saplayabilirsiniz ayrıca Antalya, İzmir, Ankara, İstanbul gibi merkezlerden Fethiye ilçesine düzenli şekilde otobüs seferleri yapılmaktadır ve kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Fethiye merkezi ile Ölüdeniz arası 12 km dir.

Ölüdeniz’de Ne Yapabilirsiniz?

Beldede bulunan bi çok otel, kamp ve pansiyon gibi yatılı kalacak yerlerde kalabilirsinz. Yamaç Paraşütü, Safari, Yürüyüş, Raftinh gibi sporlarla tatilin keyfini çıkartabilirsiniz.

Ölüdeniz’in diğer olanakları arasında tekne turları ve Kelebekler vadisine gitmek gibi avantajlarınızda bulunmaktadır. Bunun dışında dalış acentaları ile günübirlik ve haftalık düzenlenen turlara katırlarak heyecanınızı doruk noktasına çıkarabilir, unutulmaz anılar yaşama fırsatıda yakalabilirsiniz.

Diğer yazılarımızda da Ölüdeniz ve Fethiye’nin diğer tatil mekanları hakkında bilgi sahibi olabilir ve tatile gelmek için kendinize olumlu sebepler üretebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder